Primul a spus că pleacă din pădure. Nu adăugasem că eşti departe în pădure.
Al doilea, în aceeaşi sală de clasă, a spus că aplică metode de supravieţuire în condiţii extreme, îşi face un adăpost cu ce găseşte la îndemână, apoi aprinde focul, caută de mâncare.
Al treilea, în altă locaţie, completează spunând că după ce îşi face adăpost, caută o cale de ieşire, "până la urmă ăsta e scopul."
2 comentarii:
Sunt absolut sigur ca fiecarei persoane care a reflectat asupra acestei intrebari i-a fugit gandul imediat la Bear Grylls.
Faimoasa sa emisiune despre supravietuirea in conditii extreme a influentat multe persoane si s-au inregistrat cazuri in care, pe baza tehnicilor vazute la televizor, multi oameni au reusit sa scape teferi din situatii limita.
Stand in fata televizorului, si nu numai, fiecare persoana are tendinta de a se pune in pielea personajului sau sa se 'teleporteze' in locatia care i-a fost sugerata ca obstacol, deseori spunandu-ne in sinea noastra ca e usor sa faci asta, ca acea larva nu pare deloc scarboasa, ca supravietuirea intr-o padure pe timp de iarna geroasa este o nimica toata s.a.m.d.
Din contra, totul este mult mai greu decat pare, iar prin asta se demonstreaza irelevanta raspunsurilor oricarei persoane.
Daca ati avea ocazia sa-i lasati singuri intr-un mediu extrem, fara mancare, apa si imbracaminte, veti observa ca majoritatea se vor pierde instantaneu si nu vor sti ce sa faca, indiferent ca au invatat foarte multe de la Bear Grylls. Mai mult ca sigur nu se vor gandi ei, imediat ce au realizat 'pe ce scena joaca', cum sa construiasca un adapost sau sa vaneze cai verzi pe pereti. Vorbesc despre o situatie cat se poate de reala, nu premeditata.
Probabil, pe parcurs, mintea li se va limpezi si vor realiza ca acum nu se ai afla pe fotoliul din fata televizorului, ca nu se mai pot pune in pielea personajului, imaginar, ci vor trebui sa experimenteze pe pielea lor ce inseamna supravietuirea in conditii extreme, cu adevarat.
In concluzie, daca ar fi sa raspund la aceasta intrebare, cu siguranta, odata ajuns acolo, as incerca sa-mi adun toate gandurile, sa ma linistesc, sa imi accept conditia si sa ma conformez situatiei prezente. Imediat dupa ce am realizat ce am de facut, si am reflectat asupra modului in care o voi face, voi incepe sa-mi croiesc drumul catre capatul tunelului.
Optimismul si gandurile pozitive - extrem de importante. De acesti factori poate depinde deznodamantul.
To be continued ... after I get my IELTS results. Can't wait.
E o vulgarizare a supravietuirii. Un coach potato nu va deveni niciodata un supravietuitor in conditii extreme. Exista si cei care spun "'ve been there, done that."
Cat priveste strict chestia cu supravietuirea fizica, am avut ocazia sa aud straini spunand ca in caz de vreo cadere brusca a civilizatiei, taranii de la noi, aia de juri ca maine mor de foame, ar supravietui cu ritmul incet si lipsurile care oricum fac parte din cotidianul lor.
Trimiteți un comentariu