joi, 1 septembrie 2011

Stropi de ploaie

În mod ştiinţific se poate demonstra că stropii de ploaie cad cu totul neştiinţific şi aleatoriu pe pământ. Nici un nor, nici un pas nu se aşează identic pe cer sau pe caldarâm cu unul oarecare din trecut, în termeni de măsuri de ordinul micronilor. Există totuşi o ordine predeterminată şi o interacţiune insesizabilă simţurilor noastre. E ca atunci când vezi în stropii de ploaie o ordine şi în norii de pe cer elefanţi.
Ordinea poate fi răsturnată sau păstrată. E ca şi cum i-ai fi spus cuiva că civilizaţia, aşa cum o ştim noi, se va destrăma. Predicţiile eshatologice sunt invariabil veridice atât timp cât oamenii cred în ele. 
Lucrul cel mai cert este că picăturile de ploaie vor cădea pe pâmânt şi că după ele vor veni altele.

2 comentarii:

Filonous spunea...

Sunt sigur că oamenii se clasifică şi în funcţie de criteriul ăsta: puterea de-a imagina o ploaie cu elefanţi, aşezându-se lin pe corola unei flori :))

P.S: Dacă nu uităm că ploaia poate aduce tunete şi fulgere, atunci sunt de acord că ordinea se găseşte în noi: ordinea semnificaţiilor, desigur.

stefan spunea...

Pana la un punct e sanatos sa ne imaginam diferite chestiuni si chestii. Cu si despre fulgere si tunete e greu sa vorbesti. Daca le asculti prea profund, poti ajunge la haos. Daca le ignori, poti uita sa gandesti frumos.