luni, 20 iunie 2011

Bacalaureat la limba modernă 2011

Între 20 şi 23 iunie se desfăşoară proba C a bacalaureatului 2011, respectiv proba la limba modernă. Examenul pentru această probă - limbile engleză şi franceză în principal - constă din lucrări scrise şi evaluarea orală a competenţelor şi abilităţilor lingvistice dobândite de către absolvenţi pe durata studiilor preuniversitare. Prin aceste probe, concepute după modelul testelor internaţionale Cambridge şi DELF, se urmăreşte stabilirea nivelului de performanţă în comunicare pentru patru aspecte: înţelegerea textului audiat, înţelegerea textului scris, producerea de mesaje scrise, producerea de mesaje orale. În limba engleză se foloseşte cuvântul skill pentru cele patru compentenţe: listening, reading, writing şi speaking. Astăzi vor fi evaluate primele trei, în zilele următoare fiind programat examenul pentru partea de exprimare orală.
Modele de subiecte pentru proba C se găsesc la această adresă. Calificativele obţinute sunt A1, A2, B1 sau B2, în concordanţă cu materia predată în liceu, cu baremele şi Cadrul European de Referinţă.

Mult succes tuturor celor care trec astăzi prin acest examen. Din punctul meu de vedere este un examen accesibil, care nu evaluează volumul de cunoştinţe teoretice acumulat de către absolvenţi. Sper că fiecare dintre ei va reuşi să folosească în viaţă ceea ce au învăţat la orele de limbi moderne în situaţii concrete, cu scop practic sau de relaxare, ţinând cont că o limbă străină însuşită la un nivel rezonabil este un atu.
BAFTĂ ŞI NĂDEJDE!

Niciun comentariu: