luni, 27 decembrie 2010

Sfântul Arhidiacon Ştefan

Icoana aceasta a Sfântului Arhidiacon Ştefan este lucrată de către o prietenă care am înţeles că este monahie acum. A fost făcută în 2001.

"Apostole al lui Hristos cel mai întâi între diaconi, întărirea mucenicilor, cel ce marginile lumii le-ai sfinţit cu chinurile şi minunile tale, sufletele credincioşilor le-ai luminat, pe cei ce te cinstesc cu credinţă mîntuieşte-i din toate nevoile, ca să cântăm ţie: Bucură-te, întâiule mucenice şi Arhidiacone Ştefane!" (condacul 1 din Acatistul Sfântului Ştefan)
De aici
"Alături de credinţă, inima mucenicului Ştefan a fost o văpaie de dragoste ”mai mare decât moartea” pe care n-a putut-o stinge potopul de ură al mai marilor templului. Dimpotrivă, dragostea atotcuprinzătoare şi atotbiruitoare, după pilda vieţii Domnului ( Luca XXIII, 34 ) – care s-a aprins din dragostea jertfei de pe Golgota – a făcut să rodească în fiinţa sa fructul iertării duşmanilor, în clipa când îşi dădea duhul."

Jertfelnicia Sfântului Ştefan, prenume pe care îl port şi ales de către bunica mea paternă, Agafia, este încă un exemplu că cei care Îl urmează pe Hristos ajung să fie fără frică şi să mărturisească în permanenţă prin fapte şi cuvânt pe singurul Adevăr, Dumnezeu. Jertfa cu măsură şi când e necesară este benefică la nivel general şi personal şi duce la victorie.

În a treia zi de Crăciun doresc tuturor multă sănătate, fericire şi speranţă în implinirea celor de folos.
La Mulţi Ani!

Un comentariu:

camelia spunea...

La multi ani...